Zabıtaya hangi konularda şikayet edilir?
Zabıta ne gibi durumlarda aranır?, Zabıta Müdürlüğü'ne kaçak inşaat, seyyar satıcı şikayeti, izinsiz işgal, ruhsatsız iş yeri, sağlık, fırın, kaçak et, trafik, temizlik, başıboş hayvanlar, arızalı yol, kaçak hafriyat dökümü, izinsiz kazı, çevre kanununa muhalefet, gürültü kirliliği, izinsiz ilan, reklam ve diğer muhtelif konularda bildirilen şikayetler ...
Zabıta ne gibi durumlarda aranır?
Zabıta ne gibi durumlarda aranır?,
Zabıta Müdürlüğü'ne kaçak inşaat, seyyar satıcı şikayeti, izinsiz işgal, ruhsatsız iş yeri, sağlık, fırın, kaçak et, trafik, temizlik, başıboş hayvanlar, arızalı yol, kaçak hafriyat dökümü, izinsiz kazı, çevre kanununa muhalefet, gürültü kirliliği, izinsiz ilan, reklam ve diğer muhtelif konularda bildirilen şikayetler ... Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?
Zabıtaya şikayet nasıl yapılır?,
Zabıta ihbar ve şikayet hattı bulunmaktadır. Vatandaşlar denetim gerektiren konularda, kaçak yapı ya da izinsiz asılan afişler vb. zabıtanın ilgilendiği alanlarla ilgili yaşanan herhangi bir sorunla karşı karşıya kaldığında Alo 153 nolu hattı arayarak gerekli bilgilendirmeyi yapabilirler. Hangi konular belediyeye şikayet edilir?
Hangi konular belediyeye şikayet edilir?,
Alo 153 Çözüm Merkezi, CİMER, mail, telefon yoluyla ve bürolarımıza şahsen müracaat ile yapılan tüketici şikâyetleri Tüketici Hakları Zabıta Amirliği tarafından öncelikli olarak değerlendirilmekte ve çözüme kavuşturulmak maksadıyla çalışmalar yapılmaktadır. Zabıtaya komşu şikayet edilir mi?
Zabıtaya komşu şikayet edilir mi?,
Vatandaşlar çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet-ihbarlar Alo 181'e iletebiliyor. Zabıta neleri denetler?
Zabıta neleri denetler?,
Komşu gürültüsü yapılan tüm uyarılara rağmen kesilmediyse gürültü yapan komşu polise şikayet edilebilir, belediye zabıtasına da başvurulabilir. Bu şekilde zabıta ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültü yapan komşuya gerekli cezayı keserler. Zabıta hangi işlere bakar?
Zabıta hangi işlere bakar?,
Bunlardan biri, kamu düzenin korunması, yani toplumda güvenlik, dirlik ve sağlık şartlarının bozulmaması amacıyla yürütülen önleyici faaliyet, diğeri de, suç delillerini toplama ve tespit, failleri yakalama, tutma, adlî makamlara teslim etme gibi gibi ceza yargılamasına yardımcı olma işidir. Zabıta neyi kontrol eder?
Zabıta neyi kontrol eder?,
Zabıta görevleri arasında, trafik denetimi yapmak, sokak satıcılarını engellemek, çevre temizliği ve hijyen kurallarını uygulamak, gürültü kirliliği ve diğer halk sağlığına zarar veren etkinlikleri önlemek, hayvan sağlığına ilişkin kuralları uygulamak, denetim yapmak ve halkın sağlığı ve güvenliği ile ilgili diğer ... Zabıtanın görevleri nelerdir?
Zabıtanın görevleri nelerdir?,
Ülkemizde iki türlü zabıta vardır. Bunlardan ilki kamu düzeninin korunmasına yönelik faaliyet gösteren idari zabıta iken diğeri ise suç delillerini toplamak ve failleri yakalamak ile görevli adli zabıtadır. Zabıtaya şikayet kaç günde sonuçlanır?
Zabıtaya şikayet kaç günde sonuçlanır?,
Zabıtalar, görevlendirildikleri bölgede kamu düzenini sağlamak, huzuru tesis etmek ve halk sağlığını korumak ile görevlidir. Zabıtaların bazıları sabit bazıları ise gezici olarak denetim yapar. Zabıtaya şikayet edeni nasıl öğrenebilirim?
Zabıtaya şikayet edeni nasıl öğrenebilirim?,
Bu karar, tebliğden itibaren gecikmeksizin ve en geç otuz gün içinde yerine getirilecektir. 184 şikayet edince ne olur?
184 şikayet edince ne olur?,
Zabıtaya Başvuru Yapma: Belediye zabıtasına başvurarak şikayet edeni öğrenebilirsiniz. Zabıta, belediye adına denetim ve kontrol görevlerini yürüten birimidir ve şikayetlerle ilgilenmekle yükümlüdür. Belediyeler CİMER'e şikayet edilir mi?
Belediyeler CİMER'e şikayet edilir mi?,
İhbarı alan Tütün ekibi ivedilikle verilen adrese giderek ihbarı yerinde değerlendirmektedir. Denetim ekibi tarafından ihlal tespit edilmesi halinde gerekli işlemler yapılmakta ve denetime ait görüntü ve tutanaklar sistem üzerinden merkeze iletilmektedir.