Türkçe kelimesine gelen ekler neden ayrılmaz?
Türkçe kelimesine gelen ekler neden ayrılmaz? Türkçe kelimesine gelen ekler neden ayrılmaz?, Türkçe kelimesine gelen ekler ayrilir mi?, Hangi ekler ayrılmaz?, Türkçe'yi nasıl yazılır TDK?, Türkçenin neden birleşik yazılır?, Türkçenin neden ayrılmaz?
Türkçe kelimesine gelen ekler neden ayrılmaz?
Türkçe kelimesine gelen ekler ayrilir mi?, - Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar. Yani bir özel ad olduğunu belirledik. Eğer sözcük bir özel adsa özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz. Yani cümlede “Türkçe'nin” yazımı hatalıdır.
Türkçe kelimesine gelen ekler ayrilir mi?
Türkçe kelimesine gelen ekler ayrilir mi?,
- Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar. Yani bir özel ad olduğunu belirledik. Eğer sözcük bir özel adsa özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz. Yani cümlede “Türkçe'nin” yazımı hatalıdır. Hangi ekler ayrılmaz?
Hangi ekler ayrılmaz?,
UYARI: Özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz: Türklük, Türkleşmek, Türkçü, Türkçülük, Türkçe, Müslümanlık, Hristiyanlık, Avrupalı, Avrupalılaşmak, Aydınlı, Konyalı, Bursalı, Ahmetler, Mehmetler, Yakup Kadriler, Türklerin, Türklüğün, Türkleşmekte, Türkçenin ... Türkçe'yi nasıl yazılır TDK?
Türkçe'yi nasıl yazılır TDK?,
Uyarıda "Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz" denildi. Türkçenin neden birleşik yazılır?
Türkçenin neden birleşik yazılır?,
Dil isimlerine getirilen ekler ayrı yazılmaz. Örneğin:Almancaya,Türkçeyi,Arapçadan… Bu kelime genellikle Türkçe'den şeklinde yanlış yazılmaktadır. Türkçenin neden ayrılmaz?
Türkçenin neden ayrılmaz?,
Ancak Türkçe üzerinde herhangi bir şekilde kesme işaretini kullanmamak gerekmektedir. Bu bağlamda Türk Dil Kurumu üzerinden ele alındığı vakit, bu kelimenin doğru yazılışı, 'Türkçenin' şeklinde olmalıdır. Özellikle bu bir dil olduğundan dolayı, herhangi bir şekilde kesme işareti kullanılmaz. Türkçe ön ekler var mıdır?
Türkçe ön ekler var mıdır?,
- Dil ve lehçe adları büyük harfle başlar. Yani bir özel ad olduğunu belirledik. Eğer sözcük bir özel adsa özel adlara getirilen yapım ekleri, çokluk eki ve bunlardan sonra gelen diğer ekler kesmeyle ayrılmaz. Yani cümlede “Türkçe'nin” yazımı hatalıdır. Türkçenin nasıl yazılır?
Türkçenin nasıl yazılır?,
Türkçe sondan eklemeli bir dil olduğu için kelime işletiminde ve türetiminde sürekli son ekleri kullanır. Türkçe'de ön ek yoktur. Türkçe tarihi boyunca yabancı dillerin etkisinde kalmış önceleri Arapça ve Farsça daha sonraları Fransızca ve İngilizce gibi dillerden çok sayıda kelimeler almıştır. Hastaneye gelen ek ayrılır mı?
Hastaneye gelen ek ayrılır mı?,
TDK'ya göre Türkçenin kelimesinin doğru yazılışı "Türkçenin"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. Ayseler nasıl yazılır?
Ayseler nasıl yazılır?,
Tüm özel isimlere gelen ekler kesme işareti ile ayrılır mı? Hayır ayrılmaz. Türkçe'de eki nasıl yazılır?
Türkçe'de eki nasıl yazılır?,
İstanbullu beni tanımadı. İstanbullunun beni tanıması normal bir durum. Özel adlara gelip ona "aile, ev, soy, sop" anlamı katan "–ler, –gil" ekleri kesme işaretiyle ayrılmaz. Yarın buraya Ayşeler gelecek. Doktorun kısaltılmışı nedir?
Doktorun kısaltılmışı nedir?,
Bulunma durumu eki getirildiği kelimeye bitişik yazılır: devede (deve-de) kulak, yolda (yol-da) kalmak, ayakta (ayak-ta) durmak, işte (iş-te) çalışmak vb. Saçma sapan nasıl yazılır?
Saçma sapan nasıl yazılır?,
(Almanca), İng. (İngilizce), Kocatepe Mah. (Kocatepe Mahallesi), Güniz Sok. (Güniz Sokağı), Prof. (Profesör), Dr. (Doktor), Av. (Avukat), Alb. (Albay), Gen. (General); sf. (sıfat), haz. (hazırlayan), çev.