Türk Dil Kurumu kurdele nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu kurdele nasıl yazılır? Türk Dil Kurumu kurdele nasıl yazılır?, TDK kurdele nasıl yazılır?, Türk Dil Kurumundaki nasıl yazılır?, Türk Dil Kurumu orjinal nasıl yazılır?, Türk Dil Kurumu cümle içinde nasıl yazılır?, TDK'ya göre tıraş nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu kurdele nasıl yazılır?

TDK kurdele nasıl yazılır?, Kurdele kelimesi günlük konuşmalarda sık sık ''KURDELA'' şeklinde telaffuz edilse de sözcüğün bu şekilde yazılması ve telaffuz edilmesi yanlıştır. Aynı şekilde bazı bölgelerde KORDELE ve KORDELA şeklinde yazılan ve okunan kelimenin ''Kurdele'' şeklinde yazılması gerekiyor.

TDK kurdele nasıl yazılır?

TDK kurdele nasıl yazılır?, Kurdele kelimesi günlük konuşmalarda sık sık ''KURDELA'' şeklinde telaffuz edilse de sözcüğün bu şekilde yazılması ve telaffuz edilmesi yanlıştır. Aynı şekilde bazı bölgelerde KORDELE ve KORDELA şeklinde yazılan ve okunan kelimenin ''Kurdele'' şeklinde yazılması gerekiyor.

Türk Dil Kurumundaki nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumundaki nasıl yazılır?, TDK için kurdele yazımı doğrudur ve bundan farklı yapılan her yazılışın yanlış olduğunu söyleyebiliriz.

Türk Dil Kurumu orjinal nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu orjinal nasıl yazılır?, UYARI: Kurum, kuruluş, kurul, birleşim, oturum ve iş yeri adlarına gelen ekler kesmeyle ayrılmaz: Türkiye Büyük Millet Meclisine, Türk Dil Kurumundan, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığına, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanlığının; Bakanlar Kurulunun, Danışma Kurulundan, Yürütme Kuruluna; Türkiye Büyük Millet ...

Türk Dil Kurumu cümle içinde nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu cümle içinde nasıl yazılır?, Orijinal Kelimesinin Doğru yazılışı

TDK'ya göre hiç kimse kelimesinin doğru yazılışı "orijinal"dır. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir.


TDK'ya göre tıraş nasıl yazılır?

TDK'ya göre tıraş nasıl yazılır?, Cümlenin sonuna konur: Türk Dil Kurumu, 1932 yılında kurulmuştur. 2.

Cübbe nasıl yazılır TDK?

Cübbe nasıl yazılır TDK?, TDK'ya göre "tıraş" kelimesinin doğru yazılışı "tıraş" şeklindedir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En yaygın yanlış kullanım " traş " şeklindedir.

TDK'ye nasıl yazılır?

TDK'ye nasıl yazılır?, Ciddiye alma tasarrufunuza tabi ama 1983 TDK Türkçe Sözlük 7.nci baskıda 'cüppe' yazar,aslı Arapçadır.Daha sonra TDK sözlüğünde 'cübbe' olarak yer almıştır. Eski TDK. çalışanlarının 1987 de kurduğuDil Derneği sözlüğü'ne göre Türkçeye uygun yazımı ve kullanımı 'cüppe' şeklindedir.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yeşil zeytin nasıl yazılır?, Küçük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde kelimenin okunuşu esas alınır: cm'yi, kg'dan, mm'den, kr.un. Büyük harflerle yapılan kısaltmalara getirilen eklerde ise kısaltmanın son harfinin okunuşu esas alınır: BDT'ye, TDK'den, THY'de, TRT'den, TL'nin vb.

Art arda nasıl yazılır?

Art arda nasıl yazılır?, Yazımı değiştirilen sözcükler arasında eski haliyle "unvan", "kayyum" ve "yeşilzeytin" gibi sık kullanılan kelimeler de bulunuyor. Güncellemeye göre, "unvan" kelimesi "ünvan" şeklinde değiştirilirken, "kayyum" yerine "kayyım", "yeşilzeytin" yerine "yeşil zeytin" kullanımları kabul edildi.

Egzoz nasıl yazılır TDK?

Egzoz nasıl yazılır TDK?, Art arda kelimesinin doğru yazılışı "art arda" olarak belirlenmiştir. Türk Dil Kurumu (TDK) bu doğru yazımı onaylar. Ardarda olarak yazılması yanlış olacaktır.

Ön yargı nasıl yazılır?

Ön yargı nasıl yazılır?, TDK'ya göre egzoz kelimesinin doğru yazılışı "egzoz"dur. Diğer yazım şekilleri yanlış kabul edilmektedir.

Sandviç nasıl yazılır TDK?

Sandviç nasıl yazılır TDK?, Alt, üst, ana, ön, art, arka, yan, karşı, iç, dış, orta, büyük, küçük, sağ, sol, peşin, bir, iki, tek, çok, çift sözlerinin başa getirilmesiyle oluşturulan birleşik kelime ve terimler ayrı yazılır: alt kurul, alt yazı; üst kat, üst küme; ana bilim dalı, ana dili; ön söz, ön yargı; art damak, art niyet; arka plan, arka ...