Karincaezmez nasil yazilir?

Karincaezmez nasil yazilir? Karincaezmez nasil yazilir?, Karıncaincitmez bitişik mi?, Karıncayiyen nasıl yazılır?, Kadir Bilmez nasıl yazılır TDK?, Karıncaincitmez ne demek?, Karincaezmez nasıl yazılır TDK?

Karincaezmez nasil yazilir?

Karıncaincitmez bitişik mi?, Yavaş hareket eden anlamına gelir. Bu kelime genellikle karınca ezmez şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karıncaezmez şeklinde olmalıdır.

Karıncaincitmez bitişik mi?

Karıncaincitmez bitişik mi?, Yavaş hareket eden anlamına gelir. Bu kelime genellikle karınca ezmez şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karıncaezmez şeklinde olmalıdır.

Karıncayiyen nasıl yazılır?

Karıncayiyen nasıl yazılır?, Karıncaincitmez birleşik şekilde yazılarak doğru bir yazım kullanılmış olur.

Kadir Bilmez nasıl yazılır TDK?

Kadir Bilmez nasıl yazılır TDK?, Doğru kullanımı karıncayiyen şeklinde olmalıdır.

Karıncaincitmez ne demek?

Karıncaincitmez ne demek?, Geçirmek, bilmek, değmek incitmek, konmak, duy- mak, tanımak fiillerinden, sugeçirmez, kurşungeçirmez, değerbilmez, iyilik- bilmez, kadirbilmez dudakdeğmez (lebdeğmez), karıncaincitmez, kuşkonmaz, vurdumduymaz, töretanımaz (immoral) örnekleri de bitişik yazılır.

Karincaezmez nasıl yazılır TDK?

Karincaezmez nasıl yazılır TDK?, TDK sözlüklerine göre "karıncaincitmez" kelimesi birleşik yazılıyor. KARINCAİNCİTMEZ NE DEMEK? Karıncaezmez. 'Karınca' ve incitmez' kelimelerinin bir araya gelmesiyle oluşan ve merhametli, iyi yürekli, nazik kimseler için kullanılan bir sıfat olan kelimedir.

Yeşil zeytin nasıl yazılır?

Yeşil zeytin nasıl yazılır?, KARINCAEZMEZ KELİMESİNİN ANLAMI

Çok merhametli, ince duygulu (kimse), karıncaincitmez. Yavaş hareket eden anlamına gelir. Bu kelime genellikle karınca ezmez şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı karıncaezmez şeklinde olmalıdır.


Karınca yiyen hayvan adı ne?

Karınca yiyen hayvan adı ne?, Yazımı değiştirilen sözcükler arasında eski haliyle "unvan", "kayyum" ve "yeşilzeytin" gibi sık kullanılan kelimeler de bulunuyor. Güncellemeye göre, "unvan" kelimesi "ünvan" şeklinde değiştirilirken, "kayyum" yerine "kayyım", "yeşilzeytin" yerine "yeşil zeytin" kullanımları kabul edildi.

Hafta sonu nasıl yazılır?

Hafta sonu nasıl yazılır?, Büyük karıncayiyen (Myrmecophaga tridactyla), Orta ve Güney Amerika'ya özgü büyük böcekyiyen bir memeli türüdür.

Su sineği nasıl yazılır?

Su sineği nasıl yazılır?, TDK'ye Göre Hafta Sonu mu Haftasonu mu? "Hafta sonu" kelimesi, Türk Dil Kurumu'nun belirlediği doğru yazımıyla "hafta sonu" şeklindedir. Diğer yazımlar yanlış olarak kabul edilir. En yaygın hatalı kullanımı ise "haftasonu" şeklindedir.

Olağan dışı nasıl yazılır?

Olağan dışı nasıl yazılır?, at sineği, et sineği, meyve sineği, sığır sineği, su sineği, uyuz sineği vb.

Bilinçaltı nasıl yazılır?

Bilinçaltı nasıl yazılır?, TDK'ye göre olağan dışı kelimesinin olağandışı gibi yazılması yanlıştır ve bu yazım yanlışı olarak görülür. Doğru yazmak için kelimeyi olağan dışı şekli ile yazmalısınız. Olağan Dışı mı Olağandışı mı? Olağan yani sıradan kelimesinin tersi ya da karşıtı olarak kullanılan olağan dışı kelimesi ayrı yazılan bir kelimedir.

Uçan daire nasıl yazılır?

Uçan daire nasıl yazılır?, 9. Somut olarak yer bildirmeyen alt, üst ve üzeri sözlerinin sona getirilmesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: ayakaltı, bilinçaltı, gözaltı (gözetim), şuuraltı; akşamüstü, ayaküstü, bayramüstü, gerçeküstü, ikindiüstü, olağanüstü, öğleüstü, öğleüzeri, suçüstü, yüzüstü; akşamüzeri, ayaküzeri vb.