Iyi bir işe Alımcı nasıl olmalı?
Personel alımında nelere dikkat edilmeli?, Güçlü iletişim.
Ekip çalışmasına yatkınlığı
İş birliğine uygunluğu.
Sonuç ve çözüm odaklı çalışabilmesi.
Girişimcilik ruhuna sahip olması
Kendini geliştirmeye istekli olması
Farklılıklara uyum sağlayabilmesi.
Personel alımında nelere dikkat edilmeli?
Personel alımında nelere dikkat edilmeli?,
Mülakat esnasında dürüst, samimi, tutarlı, nazik ve kurumsal bir üslup kullanılmalıdır. Ayrıca karşı tarafın sözünü kesmemeye de dikkat edilmelidir. Asla yanlış bilgi verilmemeli, bilgi saklanmamalıdır. Görüşme gerçekleştirilirken vücut dilimizin karşı tarafa verdiği sinyallere dikkat edilmelidir. İşe alım uzmanı nasıl olmalı?
İşe alım uzmanı nasıl olmalı?,
İşe alım, şirketlerin aradığı pozisyon için doğru yeteneğin şirkete kazandırılmasıdır. İşe alım danışmanlık firması sektör fark etmeden bir şirketin ihtiyaç duyduğu desteği sağlar. İşe alım süreci nasıl olmalı?
İşe alım süreci nasıl olmalı?,
İşe alım yöneticisinin doğrudan yöneticisinin, aday havuzundan kimin işe alınacağına karar verdiği durumlar vardır. Kuruluşun kurulumuna bağlıdır. İşe alım teknikleri nelerdir?
İşe alım teknikleri nelerdir?,
İşe alım yöneticisinin doğrudan yöneticisinin, aday havuzundan kimin işe alınacağına karar verdiği durumlar vardır. Kuruluşun kurulumuna bağlıdır. İşe alımlarda öne çıkan özellikler nelerdir?
İşe alımlarda öne çıkan özellikler nelerdir?,
İşe alım yöneticisinin doğrudan yöneticisinin, aday havuzundan kimin işe alınacağına karar verdiği durumlar vardır. Kuruluşun kurulumuna bağlıdır. Bir işe girerken nelere dikkat etmeliyiz?
Bir işe girerken nelere dikkat etmeliyiz?,
İş görüşmesi sonrasında İK uzmanının sizi yetkililerle tanıştırmak istemesi olumlu bir işarettir. Yetkililerle ve birim yöneticileri ile tanışmak ve size şirketin gezdirilmesi sizin işe kabul edilme yolunda olduğunuzun en belirgin işaretleri arasında yer alır. İşe alımcı ne iş yapar?
İşe alımcı ne iş yapar?,
Neden ilk görüşmeyi insan kaynakları yapar ve bu süreçte başvuran adayların değerlendirilmesinde hangi kriterlere başvurulur? İlk görüşmeyi insan kaynakları yapar çünkü başvuran adayların yetenekleri, deneyimleri ve kişilikleri doğrultusunda uygun pozisyonlar değerlendirmek ve belirlemek onların sorumluluğundadır. İşe alım danismani ne yapar?
İşe alım danismani ne yapar?,
Her görüşme genelde 30-45 dakika sürer ve İK yetkilisi veya yönetici, karşılarındaki kişiyi, yetkinliklerini ve uzmanlığını CV'den bir adım ötede ölçmeye çalışır. İlk karşılaşmada şöyle sıkı bir tokalaşın ve yetkili ile konuşurken onun gözlerine bakmayı unutmayın. İşe alıma kim karar verir?
İşe alıma kim karar verir?,
Mülakatlar, adayların teknik yeteneklerini, sorun çözme becerilerini, algoritma bilgisini ve kodlama kabiliyetlerini değerlendirmek için tasarlanmış, her pozisyon ve şirketin ihtiyaçlarına özgü bir süreçtir. Bu sürecin doğru anlaşılması ve buna uygun hazırlık yapılması, adayların başarı şansını büyük ölçüde artırır. İşe alındığımızı nasıl anlarız?
İşe alındığımızı nasıl anlarız?,
Mülakat için seçeceğiniz kıyafet, işverenin şirket kültürüne uygun olmalıdır. Örneğin, çok resmi bir şirkette mülakata giderseniz takım elbise giymek doğru bir seçim olacaktır. Daha rahat bir şirkette mülakata giderseniz takım elbise yerine pantolon-gömlek veya etek-ceket kombinasyonu da tercih edebilirsiniz. Neden ilk görüşmeyi insan kaynakları yapar?
Neden ilk görüşmeyi insan kaynakları yapar?,
İşe alım süreci, bazı durumlarda 2-3 hafta sürebilirken, bazı durumlarda 2-3 ay kadar da uzayabilir. Bu süre, aday sayısı, pozisyonun karmaşıklığı ve işverenin önceliklerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bir iş görüşmesi kaç dakika sürer?
Bir iş görüşmesi kaç dakika sürer?,
Görüşme esnasında konuşma tarzına ve ses tonuna dikkat edilmelidir. Konuşmalarınız argo kelimelerden uzak, açık, anlaşılır, tutarlı ve güven veren üslupta olmalıdır. Çok yavaş yada çok hızlı konuşulmamalıdır. İlk görüşmelerde iş tecrübeleri anlatılırken kısaltma ve teknik jargonlar kullanılmamalıdır.