Iş görüşmesinde maaş nasıl konuşulur?
Iş görüşmesinde maaş nasıl konuşulur? Iş görüşmesinde maaş nasıl konuşulur?, İş görüşmesinde maaş beklentisi sorusuna ne cevap verilmeli?, Maaş beklentisi nasıl söylenir?, İş başvurusunda maaş nasıl konuşulur?, İş görüşmesinde nasıl konuşulmalı?, Seni neden işe alalım cevabı?
İş görüşmesinde maaş beklentisi sorusuna ne cevap verilmeli?
İş görüşmesinde maaş beklentisi sorusuna ne cevap verilmeli?,
Maaş beklentisi sorusuna cevap vermeden önce mesleğinize göre ortalama maaşları araştırmalısınız. Araştırma yaparken konum, deneyim ve eğitime bağlı olarak farklı sonuçlar bulabilirsiniz. Elde ettiğiniz sonuçlar size, nasıl bir maaş belirlemeniz gerektiğine dair cevaplar sunabilir. Maaş beklentisi nasıl söylenir?
Maaş beklentisi nasıl söylenir?,
Bu nedenle de İK uzmanları iş görüşmesinde maaş beklentinin pozisyonun maaş aralığında olup olmadığını öğrenmek üzere sana bu soruyu sorar. Eğer maaş aralığından yüksek bir beklentin varsa elenirsin ve CV'nin üzerine “Maaş beklentisi yüksek” notu alınır. İş başvurusunda maaş nasıl konuşulur?
İş başvurusunda maaş nasıl konuşulur?,
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin. İş görüşmesinde nasıl konuşulmalı?
İş görüşmesinde nasıl konuşulmalı?,
İşverenler genellikle işe ne zaman başlayabileceğiniz sorarlar. Bu konuda, en iyi cevap genellikle 2 hafta sonradır, çünkü işverenler eski işyerindeki ihbar sürelerini göz önünde bulundururlar. Eğer daha erken bir tarihte başlamak istiyorsanız, bunu işverene belirtmelisiniz. Seni neden işe alalım cevabı?
Seni neden işe alalım cevabı?,
"Bu pozisyona neden başvuruyorsunuz?" diye sorulduğunda, herhangi bir işi değil, inandığınız ve başarmak istediklerinizle örtüştüğü için bu belirli işi aradığınızı göstermelisiniz. Hazırlıklı olmak için, işe başlamanıza yardımcı olacak birkaç öneri: Şirketin misyonunu, değerlerini ve hedeflerini iyice araştırın. İşe ne zaman başlayabilirsiniz sorusuna cevap?
İşe ne zaman başlayabilirsiniz sorusuna cevap?,
"Bu pozisyona neden başvuruyorsunuz?" diye sorulduğunda, herhangi bir işi değil, inandığınız ve başarmak istediklerinizle örtüştüğü için bu belirli işi aradığınızı göstermelisiniz. Hazırlıklı olmak için, işe başlamanıza yardımcı olacak birkaç öneri: Şirketin misyonunu, değerlerini ve hedeflerini iyice araştırın. Bu pozisyonu neden istiyorsunuz?
Bu pozisyonu neden istiyorsunuz?,
"Bu pozisyona neden başvuruyorsunuz?" diye sorulduğunda, herhangi bir işi değil, inandığınız ve başarmak istediklerinizle örtüştüğü için bu belirli işi aradığınızı göstermelisiniz. Hazırlıklı olmak için, işe başlamanıza yardımcı olacak birkaç öneri: Şirketin misyonunu, değerlerini ve hedeflerini iyice araştırın. CV'ye maaş beklentisi yazılır mı?
CV'ye maaş beklentisi yazılır mı?,
Birçok insan kaynakları uzmanına göre CV'ye maaş beklentisi yazılmamalıdır. Böyle bir davranış öncelikle işverenin hakkınızda önyargı oluşturmasına neden olabilir. Üstelik, pazarlık konusu olan ücret konusunda öncesinde karşı tarafa planlama ve hazırlık yapma şansı sunmuş olursunuz. İş mülakatında neler sorulur?
İş mülakatında neler sorulur?,
Mülakat esnasında maaş beklentinizin sorulmasını bekliyorsanız, ilk olarak görüşme yaptığınız kişiye pozisyonla ilgili daha fazla bilgi almak istediğinizi söyleyin. Mülakatlardan sonra iş size teklif edildiğinde ise artık maaş hakkında daha açık bir şekilde rahatlıkla konuşabilirsiniz. İlk mülakatta maaş sorulur mu?
İlk mülakatta maaş sorulur mu?,
Bazı firmalar “brüt ücret beklentiniz nedir?” diye sorabilir. Bilindiği gibi brüt ücrette vergi dilimleri olduğu için yılın belli aylarında farklı ücret alınır. Bunu da şöyle hesaplayabilirsiniz; aylık almak istediğiniz net maaşı brüte çevirin, bunu 12 ile çarpın. Ardından “Yıllık brüt … “ diyebilirsiniz. Yıllık brüt maaş beklentisi nedir?
Yıllık brüt maaş beklentisi nedir?,
İş teklifini kabul ettiğinizde mevcut firmanızdaki yöneticinizle görüşerek istifa dilekçenizi sunabilirsiniz. Bunu yaparken İş Kanunun 17. Maddesine göre kıdem sürenize göre 2-8 hafta arasında değişen bir ihbar önelinde bulunmanız gerekir. Bu durumda günde 2 saat olarak iş arama izniniz olacaktır. İş teklifi geldi ne yapmalıyım?
İş teklifi geldi ne yapmalıyım?,
İçeri giriş ve tanışma
Mülakat odasına davet ettiklerinde, kapıyı vurup yanıt beklemeden içeri girmek ve kapıyı kapattıktan sonra duruma göre “günaydın efendim” ya da “iyi günler efendim” gibi bir selam verdikten sonra “oturabilirsiniz” demelerini beklemek gerekir. Otururken bacak bacak üstüne atmamakta yarar var.