Insan kaynakları mülakatta nelere dikkat eder?
Insan kaynakları mülakatta nelere dikkat eder? Insan kaynakları mülakatta nelere dikkat eder?, İnsan kaynakları görüşmede ne sorar?, İnsan kaynakları işe alırken nelere dikkat eder?, İnsan kaynakları mülakatı nasıl olur?, İş görüşmesinde konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?, Sizi neden işe alalım sorusuna ne cevap verilir?
İnsan kaynakları görüşmede ne sorar?
İnsan kaynakları görüşmede ne sorar?,
Mülakat sırasında, başvuran adayın eğitim geçmişi, çalışma koşulları, adayın tecrübeleri ve karakteri, bilgi birikimi, hedefleri ve kariyer planı konuşulur. İnsan kaynakları ya da firma yetkilisi tarafından adayın verdiği yanıtlar değerlendirilir ve eğer karşılıklı olarak uygun görülürse işe alım gerçekleşir. İnsan kaynakları işe alırken nelere dikkat eder?
İnsan kaynakları işe alırken nelere dikkat eder?,
Görüşme esnasında konuşma tarzına ve ses tonuna dikkat edilmelidir. Konuşmalarınız argo kelimelerden uzak, açık, anlaşılır, tutarlı ve güven veren üslupta olmalıdır. Çok yavaş yada çok hızlı konuşulmamalıdır. İlk görüşmelerde iş tecrübeleri anlatılırken kısaltma ve teknik jargonlar kullanılmamalıdır. İnsan kaynakları mülakatı nasıl olur?
İnsan kaynakları mülakatı nasıl olur?,
Şirketin ve pozisyonun gerektirdiği nitelikleri öne çıkartarak kendinizi ifade edebilirsiniz. Güçlü yanlarınızı, yeteneklerinizi, temel başarı ve iş tecrübelerinizi anlatın. Sizi işe almaları durumunda işleri nasıl kolaylaştırıp fazlasını elde etmelerine katkı sağlayacağınızı belirtin. İş görüşmesinde konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?
İş görüşmesinde konuşurken nelere dikkat etmeliyiz?,
Mülakat odasına davet ettiklerinde, kapıyı vurup yanıt beklemeden içeri girmek ve kapıyı kapattıktan sonra duruma göre “günaydın efendim” ya da “iyi günler efendim” gibi bir selam verdikten sonra “oturabilirsiniz” demelerini beklemek gerekir. Otururken bacak bacak üstüne atmamakta yarar var. Sizi neden işe alalım sorusuna ne cevap verilir?
Sizi neden işe alalım sorusuna ne cevap verilir?,
Olumlu göz teması, gülümseme ve iyi bir dinleyici olmaları, işverenin ilginç bir aday olduğunu düşündüğünün bir göstergesidir. İşveren, işin detaylarına ve senin bu pozisyonu ne kadar iyi anladığına dikkat ediyorsa, bu iş görüşmesinin olumlu bir şekilde ilerlediği anlamına gelebilir. Sözlü mülakatta neler soruluyor?
Sözlü mülakatta neler soruluyor?,
Adayın ilk mülakatı başarıyla geçtikten sonra ikinci mülakata çağrılması işlemidir. En kalifiye ve beğenilen adayları belirler, daha detaylı inceleme ve değerlendirme yapma imkanı sağlar. İkinci mülakat aşamasında adayla tanışacak diğer çalışanların bilgilendirilmesi ve hazırlanmasıdır. Mülakatta bacak bacak üstüne atılır mı?
Mülakatta bacak bacak üstüne atılır mı?,
Bizimle çalışmak istiyorum çünkü bu işin benim için önemli bir gelişim fırsatı olduğunu düşünüyorum. İşinizin çok sayıda yeni beceri ve tecrübe kazanmama olanak sağlayacağını düşünüyorum. Ayrıca, işinizin benim için heyecan verici ve öğrenmeye açık bir ortam sağlayacağını da düşünüyorum. Olumlu geçen mülakat nasıl anlaşılır?
Olumlu geçen mülakat nasıl anlaşılır?,
Mülakatta kendini tanıtma sırasında, kendinizden kısaca ve net bir şekilde bahsettikten (kaç yaşında olduğunuz, hangi üniversite ve hangi bölümden ne zaman mezun olduğunuz, nerede oturduğunuz gibi) sonra ne tür pozisyon için başvurduğunuzu, kariyer hedeflerinizi, deneyimlerinizden bahsedebilirsiniz. 2 Görüşmeye çağrılmak ne demek?
2 Görüşmeye çağrılmak ne demek?,
Bir rakam (veya maaş aralığı) ile yanıt verebildiklerini varsayarsak, bu size iki olası takip sorusu verir: Maaş beklentilerinizle uyumluysa (hatta daha yüksekse) , maaştan memnun olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Maaş beklentilerinizin altındaysa, bu durumda kesinlikle onlara söylemenin zamanıdır. Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz cevabı?
Neden bizimle çalışmak istiyorsunuz cevabı?,
Bir rakam (veya maaş aralığı) ile yanıt verebildiklerini varsayarsak, bu size iki olası takip sorusu verir: Maaş beklentilerinizle uyumluysa (hatta daha yüksekse) , maaştan memnun olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Maaş beklentilerinizin altındaysa, bu durumda kesinlikle onlara söylemenin zamanıdır. Mülakatta kendini tanıtırken neler söylenir?
Mülakatta kendini tanıtırken neler söylenir?,
Bir rakam (veya maaş aralığı) ile yanıt verebildiklerini varsayarsak, bu size iki olası takip sorusu verir: Maaş beklentilerinizle uyumluysa (hatta daha yüksekse) , maaştan memnun olduğunuzu söyleyebilirsiniz. Maaş beklentilerinizin altındaysa, bu durumda kesinlikle onlara söylemenin zamanıdır. Zayıf yönleriniz nelerdir?
Zayıf yönleriniz nelerdir?,
İlk izlenim, mülakatın sonucunu büyük ölçüde etkiler. Bu nedenle, kişinin selam verme şekline ve giriş şekline özen göstermesi gerekmektedir. Mülakata başlarken, yetkili kişinin elini sıkmak yerine başla selam verilerek hafifçe gülümsemek daha uygun olacaktır.