Hakkımızda şikayet varsa ne olur?

Hakkımızda şikayet varsa ne olur? Hakkımızda şikayet varsa ne olur?, Hakkınızda şikayet olursa ne olur?, Hakkımda suç duyurusu var ne yapmalıyım?, Hakkımdaki şikayet sicile işler mi?, Şikayet edildikten sonra ne olur?, Hakkımda şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?

Hakkınızda şikayet olursa ne olur?

Hakkınızda şikayet olursa ne olur?, Hakkınızda şikayet varsa şikayetçi kişinin polis merkezine ya da savcılığa gidip şikayetçi olarak ifade vermesiyle soruşturma işlemi başlar. Daha sonra soruşturmayı yürüten kolluk görevlileri cumhuriyet savcısının da talimatıyla sizin ifadenize başvururlar. Bu aşamada şüpheli sıfatını alırsınız.

Hakkımda suç duyurusu var ne yapmalıyım?

Hakkımda suç duyurusu var ne yapmalıyım?, Hakkınızda suç duyurusunun bulunup bulunmadığını öğrenmek için bir avukattan yardım alınabileceği gibi, bizzat Savcılığa giderek hakkınızda bir suç duyurusunun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Ceza davasına dönüşmemiş bir suç duyurusunu internet üzerinden öğrenmeniz mümkün değildir.

Hakkımdaki şikayet sicile işler mi?

Hakkımdaki şikayet sicile işler mi?, Karakolda İfade Vermek Sicile İşler Mi: İfadeye çağrılmak veya karakolda ifade vermek kişinin siciline işlemez. Ne adli sicil kaydına ne de arşiv kaydına işler. Ancak eğer kişi soruşturma sonucu dava aşamasına geçilerek ceza alırsa bu ceza kişinin adli sicil kaydına işler.

Şikayet edildikten sonra ne olur?

Şikayet edildikten sonra ne olur?, Bir suçun takibinin şikayete bağlı olduğu açıkça kanunda yazılı olmadıkça, o suç savcılık tarafından resen soruşturulur. Soruşturulması ve kovuşturulması şikayete tabi tüm suçlar aynı zamanda uzlaştırma/uzlaşma uygulaması kapsamındadır.

Hakkımda şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?

Hakkımda şikayet varsa nasıl öğrenebilirim?, Hakkınızda soruşturma olup olmadığını yetkili Cumhuriyet Başsavcılığına giderek sorgulatabilirsiniz. Diğer bir seçenek olarak da ifadeye çağırılma veya tarafınıza tebligat yapıldığında soruşturmadan haberdar olabilirsiniz. Süreçleri avukat yardımıyla yürütmenin yararınıza olacağı kanaatindeyiz.

Her şikayete dava açılır mı?

Her şikayete dava açılır mı?, Şikayete bağlı suçlar, mağdur/müşteki/suçtan zarar gören tarafından şikayet konusu edilmedikçe savcılık tarafından kendiliğinden soruşturma yapılarak ceza davası açılamaz. Ancak, takibi şikayete bağlı olmayan tüm suçlar savcılık tarafından kendiliğinden soruşturularak ceza davası açılmalıdır.

Hakkımda şikayet varsa savcı kaç günde ifadeye çağırır?

Hakkımda şikayet varsa savcı kaç günde ifadeye çağırır?, Savcının ifadeye çağırma süresi eğer zorla getirme kararı verildiyse 24 saattir. Bu süre içerisinde kişinin hazır bulundurulması gerekir.

Şikayet edilen kişiye ne denir?

Şikayet edilen kişiye ne denir?, Müşteki kelimesi şikayetçi anlamında da kullanılır. Cumhuriyet Savcılığına ya da ilgili kuruma başvurarak şikayet hakkını kullanan kişiye müşteki denir.

Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?

Karakola şikayet verdikten sonra ne olur?, Karakola yapılan şikayet sonrasında polis şikayeti inceler ve delil toplar. Şikayet edilen kişi ifadeye çağrılabilir. Delillerin toplanması ve soruşturma süreci devam eder. Şikayet ciddi ise savcılık dosyayı inceleyerek ceza davası açılmasına karar verebilir.

Şikayet asılsız çıkarsa ne olur?

Şikayet asılsız çıkarsa ne olur?, İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.

Şikayet hakkı kaç aydır?

Şikayet hakkı kaç aydır?, Soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı suçlarda şikâyet hakkı, hak düşürücü süreye tabi olup TCK'nın 73. maddesi gereği, şikâyet hakkı, hak sahibi tarafından fiilin ve failin kim olduğunun bilindiği veya öğrenildiği günden itibaren 6 ay içinde kullanmalıdır.

Şikayetten ne kadar sonra dava açılır?

Şikayetten ne kadar sonra dava açılır?, Şikâyet Süresi: Şikâyet süreniz 6 aydır. Buna göre soruşturulması ve kovuşturulması şikâyete bağlı olan suç hakkında yetkili kimse 6 ay içinde şikâyette bulunmadığı takdirde soruşturma ve kovuşturma yapılamaz.