Iyi ki geldin nasıl yazılır?

Iyi ki geldin nasıl yazılır? Iyi ki geldin nasıl yazılır?, İyi ki ayrı mı bitişik mi?, İyi ki ye gelen ekler nasıl yazılır?, Ne iyi ettin de geldin nasıl yazılır?, Sen benim iyikimsin nasıl yazılır?, İyi ki öğretmenim nasıl yazılır?

Iyi ki geldin nasıl yazılır?

İyi ki ayrı mı bitişik mi?, Türk Dil Kurumu'nun internet adresinde yer alan sözlükte 'iyiki' kelimesi için arama yapıldığında “böyle bir sözcük bulunamadı” uyarısı veriliyor. Dolayısıyla “iyi ki” kelimesinin yazılışı TDK'ya göre “iyi ki” şeklinde yani ayrı olmalı.

İyi ki ayrı mı bitişik mi?

İyi ki ayrı mı bitişik mi?, Türk Dil Kurumu'nun internet adresinde yer alan sözlükte 'iyiki' kelimesi için arama yapıldığında “böyle bir sözcük bulunamadı” uyarısı veriliyor. Dolayısıyla “iyi ki” kelimesinin yazılışı TDK'ya göre “iyi ki” şeklinde yani ayrı olmalı.

İyi ki ye gelen ekler nasıl yazılır?

İyi ki ye gelen ekler nasıl yazılır?, Türkçe dilbilgisine uygun olarak "İyi ki" ifadesi ayrı yazılır ve her iki kelime de büyük harfle başlar. Bu ifadenin yanı sıra "İyi ki doğdun" ve "İyi ki varsın" gibi ifadeler de aynı kurallara uygun olarak yazılır.

Ne iyi ettin de geldin nasıl yazılır?

Ne iyi ettin de geldin nasıl yazılır?, Birleşik olarak yazılması gerekir. Ancak -ki ye getirilen -ler ekinin anlamını bozması durumunda ise kelimeden ayrı olarak yazılması gerekmektedir. Ek olan -ki her zaman kelimeye birleşik olarak yazılmalıdır. Ayrı yazılması durumunda ise yazım yanlışına yol açacaktır.

Sen benim iyikimsin nasıl yazılır?

Sen benim iyikimsin nasıl yazılır?, (Sıfat yapan “-de” ) Gel de doktorun söylediklerini yap. (Cümleleri bağlar. ) Ne iyi ettin de geldin.

İyi ki öğretmenim nasıl yazılır?

İyi ki öğretmenim nasıl yazılır?, Ancak ki eki iyi kelimesi ile birleşmediği için 'iyikim' şeklindeki bir kullanım Türkçe'de mevcut değildir. Eski Türkçede kullanıldığı söylenen 'iyikim' kelimesi günümüz Türkçesinde yoktur. Konuşma dilinde böyle bir tabir kullanılsa da yazı dilinde 'iyikim' şeklinde kullanım TDK'da yer almamaktadır.

İyi ki doğdun ki ayrı mı?

İyi ki doğdun ki ayrı mı?, Bu kelimenin iyiki, iyi ki olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı iyi ki şeklinde olmalıdır. Yani ayrı yazılmalıdır.

İyi ki lerle nasıl yazılır?

İyi ki lerle nasıl yazılır?, TDK sözlüklerine göre "iyi ki doğdun" ayrı yazılıyor. Bazı kaynaklarda yer alan "iyiki doğdun " şeklindeki kullanımlar yazım hatasıdır. Bir kişinin doğduğu günü kutlamak için kullanılan "İyi ki doğdun" cümlesinde de "iyi ki" ayrı yazılacağı için, "iyi ki doğdun" cümlesi de ayrı yazılır.

İyi ki varsın nasıl yazılır?

İyi ki varsın nasıl yazılır?, İyi ki TDK'ya Göre Doğru Yazılışı

Türkçe içerisinde çok sık kullanılan bu sözcük için TDK'ya göre doğru yazımı 'iyi ki' şeklinde ele alınmakta ve ki eki ayrı yazılmaktadır.


Ki'yi nasıl ayırt ederiz?

Ki'yi nasıl ayırt ederiz?, İyi ki varsın sözcüğü kimileri tarafından bitişik, kimileri tarafından ayrı bir şekilde kullanılmaktadır. Sözcüklerin doğru yazımıyla ilgili en doğru bilgiyi TDK sözlüğü vermektedir. TDK sözcülüğüne göre iyi ki varsın kelimesinde bulunan ki ekinin ayrı yazılması gerekmektedir.

Hoş geldin bitişik mi ayrı mı?

Hoş geldin bitişik mi ayrı mı?, Pratik olarak önündeki isme hangi sorusunu yönelterek bulur ve diğer 'ki' lerden ayırt ederiz. Görüldüğü gibi 'ki' yi alan sözcüğün hemen önündeki isme hangi sorusunu yöneltebiliyoruz. Öyleyse bu 'ki' sıfat yapan 'ki' dir ve eklendiği sözcüğe daima bitişik yazılır. Bağlaç olan 'ki' ise daima ayrı yazılır.

Boğaz nasıl yazılır?

Boğaz nasıl yazılır?, TDK'ya göre "hoş geldin" kelimesinin doğru yazılışı "hoş geldin"dir. Başka yazımlar yanlış kabul edilmektedir. En yaygın yanlış kullanım "hoşgeldin" şeklindedir.

Hiçbir nasıl yazılır?

Hiçbir nasıl yazılır?, Yer adlarında ilk isimden sonra gelen ve deniz, nehir, göl, dağ, boğaz vb. tür bildiren ikinci isimler büyük harfle başlar: Ağrı Dağı, Aral Gölü, Asya Yakası, Çanakkale Boğazı, Dicle Irmağı, Ege Denizi, Erciyes Dağı, Fırat Nehri, Süveyş Kanalı, Tuna Nehri, Van Gölü, Zigana Geçidi vb.